Free Shipping on orders over 50$

FAQ (VEELGESTELDE VRAGEN)

Hieronder vindt u een overzicht van de veelgestelde vragen. Staat uw vraag niet in onze veelgestelde vragen. Dan kunt u ons altijd bellen of een e-mail sturen.

Air miles

Air Miles sparen

Praxis is de enige bouwmarkt waar u Air Miles kunt sparen. Op vertoon van uw Air Miles kaart ontvangt u voor elke 2 euro die u bij Praxis besteedt 1 Air Mile.

Er worden geen air miles gegeven bij Praxis Piepschuim letters.

Klik hier voor meer informatie over Air Miles.

algemeen

Air Miles inwisselen

Het is nog niet mogelijk om Air Miles in te wisselen bij de Praxis Piepschuim letters. Inwisselen van Air Miles is wél mogelijk bij uw Praxisvestiging. U kunt met inwisselen van uw Air Miles tot 10% korting ontvangen op uw aankopen.

 

Heeft Praxis cadeaubonnen?

Praxis cadeaubonnen, leuk om te geven, leuk om te krijgen.
U koopt ze bij de servicebalie in een Praxisvestiging. De cadeaubon is er in de waarden 5.-, 10.-, 15.- en 20.- euro. De cadeaubonnen zijn bij iedere Praxis vestiging in Nederland inwisselbaar en ze zijn twee jaar lang geldig. Het is nog niet mogelijk de cadeaubon online in te wisselen.

 

Hoe kan ik me aanmelden voor de nieuwsbrief van Praxis?

U kunt zich hier aanmelden voor de nieuwsbrief. 
Nieuwe abonnees ontvangen 100 Bonus Miles van Praxis! De Bonus Miles worden ca. 6 weken na aanmelding automatisch bijgeschreven.

 

Hoe kan ik me afmelden voor de nieuwsbrief?

In iedere nieuwsbrief heeft u de mogelijkheid om zich af te melden. Klik hiervoor op het kopje 'afmelden' onderaan de nieuwsbrief.

 

Hoe neem ik contact op met Praxis Piepschuim letters?

Voor al uw vragen over Praxis Piepschuim letters kunt u contact opmenen met onze klantenservice info@creatiefkasteel.nl of telefonisch: 0348-448766 op maandag tot en met vrijdag van 09:00-17:00 uur

 

Zijn Piepschuim letters ook in de Praxisvestiging verkrijgbaar?

Nee, Piepschuim letters en vormen worden per bestelling gemaakt en zijn daarom alleen online verkrijgbaar. 

 

Zijn de kortingsbonnen uit de Praxis folder ook geldig bij Praxis Piepschuim letters?

Nee, inwisselen van kortingsbonnen, kortingsstickers en dergelijke uit de huis-aan-huisfolder bij Praxis Piepschuim letters is niet mogelijk. Ook eventuele e-coupons die geldig zijn voor Praxisvestigingen zijn niet inwisselbaar bij Praxis Piepschuim letters. U kunt bij twijfel bij elke actie de actievoorwaarden raadplegen.

wat is piepschuim?

Wat is piepschuim?

Piepschuim is geëxpandeerd polystyreen, afgekort EPS en heeft al veertig jaar lang de reputatie van een veelzijdige kunststof met vele unieke eigenschappen. Het toepassingsgebied van dit mooie materiaal is onvoorstelbaar breed. De bouwnijverheid maakt hier veel gebruik van maar ook de verpakkingsindustrie, de tuinbouwsector en de grond-, weg- en waterbouwsector. Daarnaast is EPS ook zeer geschikt voor diverse decoratie doeleinden.

 

Wat zijn de eigenschappen van piepschuim?

EPS bestaat voor 2% uit polystyreen en voor 98% uit lucht en het materiaal is ongevoelig voor vocht.

 

Is piepschuim brand gevaarlijk?

Het EPS materiaal wat voor Piepschuim letters en vormen wordt gebruikt is brandvertragend gemodificeerd. Zie voor meer informatie www.stybenex.nl

 

Is piepschuim gevaarlijk voor kinderen?

Piepschuim letters en vormen zijn bedoeld voor decoratief gebruik en is dus geen kinderspeelgoed. In principe is EPS niet gevaarlijk maar bij kinderen is in het algemeen bekend om altijd op uw hoede te zijn. EPS is veilig bij verwerking en gebruik en geeft geen irritatie aan huid, ogen of longen.

 

Hoe worden piepschuim letters en vormen gemaakt?

De letters en vormen worden gesmolten door een computer gestuurd apparaat met een hete gloeidraad. De gloeidraad smelt letter voor letter waardoor er in de gesloten letters en vormen een smeltsnede ontstaat.

 

Hoe bevestig je piepschuim letters?

U kunt de letters het beste bevestigen met dubbelzijdig tape of met kit. De producten moeten wel geschikt zijn om op piepschuim te gebruiken, lees daarvoor goed de gebruiksaanwijzing op de verpakkingen. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de bijgeleverde handleiding “Piepschuim ideeën” of klik hier.

 

Kunnen piepschuim letters geschilderd worden?

Standaard zijn de letters en vormen wit maar piepschuim is eenvoudig te verven in iedere gewenste kleur. Belangrijk hierbij is dat u verf gebruikt op waterbasis zoals acrylverf of latex. U kunt de vormen ook beplakken met stof, behang of ander papier zoals inpak- of scrapbookpapier. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de bijgeleverde handleiding “Piepschuim ideeën” of klik hier.

bestellen

Bevestigings e-mail niet ontvangen

Wanneer de bevestigings e-mail niet ontvangen is ligt dit waarschijnlijk aan een verkeerd opgegeven e-mail adres of aan de spamfilter van de computer. Controleer uw map ongewenste post. Mocht de e-mail echter ook niet in deze map staan stuur dan een mail naal info@creatiefkasteel.nl of bel met: 0348-448766 op maandag t/m vrijdag van 09:00-17:00 uur.

Hoe annuleer ik mijn bestelling?

Indien u de geplaatste bestelling wilt annuleren, kunt u per e-mail uw ordernummer en reden van annulering doorgeven. Stuur e-mail naar info@creatiefkasteel.nl. Als uw order reeds verwerkt is, is het niet mogelijk om uw bestelling te annuleren. Is uw order nog niet verwerkt ontvangt u een bevestiging hiervan. Binnen 14 dagen wordt het betaalde bedrag terug estort. Vergeet niet uw rekeningnummer in uw e-mail te vermelden.

Hoe bestel ik bij Praxis Piepschuim letters?
1. Klik op één van de blauwe balken van uw keuze 'bestel [lettertype of vormen]'.
2. Kies hier het formaat van de letter 20cm of 30cm.
3. Typ uw gewenste letters in de daarvoor bestemde balk.
4. Klik op button 'naar winkelwagen'.
5. Hier kunt u uw bestelling controleren of verwijderen.
6. Bestelling afronden klik op button ‘bestellen’.
7. Vul uw persoonlijk gegeven en betalingsmethode in, klik op button 'bestellen'.
8. U ziet nu een overzicht van uw bestelling, klik op button 'bestelling plaatsen'.
9. Als u voor ‘iDEAL’ heeft gekozen gaat u hier naar uw internetbankier pagina, ‘via overmaken’ gaat u direct naar stap 11.
10. U ontvangt binnen enkele ogenblikken een email bevestiging van uw bestelling. Hierin staat oa uw ordernummer vermeld.
11. Heeft u voor betalen ‘via overmaken’ gekozen dan ontvangt u ook een factuur via de mail. Op deze factuur staat uw bestelling en een bankrekeningnummer van Creatief Kasteel. U kunt het factuurbedrag nu overmaken naar dit rekeningno..
12. Wij streven er naar uw bestelling, na ontvangst betaling, binnen 3 dagen bij u thuis te bezorgen.

Hoe stel ik een vraag over een specifiek artikel?

Vragen? Stuur een e-mail naar info@creatiefkasteel.nl of bel: 0348-448766 op maandag t/m vrijdag van 09:00-17:00u.

betalen

Betaling en afhandeling bestelling.

Creatief Kasteel handelt de betaling en bestelling af voor Praxis Piepschuim letters.

Ik heb betaald maar geen bestelling ontvangen. Wat te doen?

Neem contact op via e-mail info@creatiefkasteel.nl of bel: 0348-448766, ma t/m vr 9:00-17:00u.

Ik heb online betaald. Hoe weet ik zeker dat dit is gelukt?

Wanneer u een bestelling met iDEAL betaalt, geeft u hiervoor akkoord in uw vertrouwde internet betaalomgeving. Hierna krijgt u een bevestigingsscherm te zien en weet u zeker dat de betaling correct is afgerond. Daarnaast kunt u – nadat u de bestelling op Praxis Piepschuim letters heeft afgerond – de betaling direct terugvinden door in te loggen bij uw eigen bank.

Ik heb mijn bestelling niet ontvangen. Wat moet ik doen?

Neem contact op via e-mail info@creatiefkasteel.nl of bel: 0348-448766, ma t/m vr 9:00-17:00u.

Kan ik een iDEAL betaling terugdraaien?

U kunt een iDEAL betaling niet terugdraaien. Tijdens het betaalproces krijgt u het verzoek om uw akkoord te geven voor een betaling aan Praxis Piepschuim letters. Nadat u dit hebt gedaan, is de bestelling een feit .

Betalen via iDEAL:
Als u internetbankiert, kunt u gebruik maken van iDEAL. Een betaling uitvoeren met iDEAL is hetzelfde als internetbankieren via uw eigen bank (ABN AMRO, Fortis, ING, Rabobank of SNS bank).

- U komt nu in het vertrouwde betaalprogramma van uw eigen bank terecht. De gegevens van uw aankoop zijn al ingevuld.
- Na goedkeuring van de betaling ontvang u een bevestiging . Klik hier voor meer informatie over betalen met iDEAL.

Betaling via overmaking:

Als u ervoor kiest om via overmaking te betalen ontvangt u een factuur per email. Op deze factuur vindt u alle informatie over uw geplaatste order. Op deze factuur vindt u ook het bankrekening nummer waar u het bedrag naar over kunt maken. Na ontvangst van de betaling worden de goederen binnen 3 dagen thuis afgeleverd.

bezorgen

Bezorgen

Praxis Piepschuim letters worden verstuurd via TNT. Bestellingen worden bij u thuisbezorgd door TNT. Er zullen 2 afleverpogingen gedaan worden op achtereenvolgende werkdagen. Indien u niet aanwezig bent, wordt het pakket afgeleverd bij het dichtstbijzijnde afhaalkantoor, waar u 3 weken de gelegenheid heeft het pakket af te halen.  

 

Hoeveel bedragen de bezorgkosten?

De verzendkosten voor Praxis Piepschuim letters zijn 6,95 euro per pakketje.  

 

Levert Praxis Piepschuim letters ook in het buitenland?

Nee, Praxis Piepschuim letters bezorgt geen bestellingen in het buitenland.

 

Wat als mijn bestelling defect geleverd is?

Neem in dat geval contact op met onze klantenservice via info@creatiefkasteel.nl of telefonisch: 0348-448766 op maandag tot en met vrijdag van 09:00-17:00 uur

Er zal dan spoedig een geschikte oplossing aangedragen worden voor dit defect.

 

garantie

Garantieregeling

Er wordt veel zorg aan de verpakking besteed zodat de producten onbeschadigd bij u geleverd worden. Mocht het onverhoopt toch voorkomen dat er een beschadiging is opgetreden zal Creatief Kasteel u kosteloos het beschadigde product opnieuw sturen.

Daarnaast wijzen wij u erop, bij het in gebruik nemen en bevestigen van het product de
gebruiksinstructies in de handleiding Piepschuim ideeën in acht te nemen.
 
Om een beroep te doen op deze garantie regeling, dient u de volgende stappen te doorlopen:

1. Stuur uw verzoek per e-mail of bel naar onderstaand telefoonnummer:
E-mailadres: info@creatiefkasteel.nl Tel: 0348-448766
Bereikbaar: vanaf maandag t/m vrijdag van 9:00 uur tot 17:00 uur

2. Vermeld uw ordernummer/ orderID.

3. Per e-mail ontvangt u van ons binnen 48 uur antwoord op uw vraag. De bovenvermelde garantieregelingen laten uw overige rechten op grond van de wet uiteraard ongemoeid.

klachten

Heeft u een klacht dan kunt het volgende doen om ons op de hoogte te stellen van uw klacht:

1. Stuur uw klacht per e-mail naar info@creatiefkasteel.nl. Per e-mail ontvangt u van ons een ontvangstbevestiging en binnen 48 uur antwoord op uw mail.

2. U kunt ook bellen naar onderstaande telefoonnummer:
Tel: 0348-448766 Bereikbaarheid: vanaf maandag t/m vrijdag van 9:00 uur tot 17:00 uur.

3. U kunt ook een brief schrijven naar:
Creatief Kasteel
Industrieweg 10G
3481 MD Harmelen

Uw brief wordt binnen een week beantwoord.

retourneren

Hoe stuur ik een artikel retour?

Indien u een artikel retour wil zenden, neem dan contact op met onze klantenservice:
1. Stuur een e-mail naar info@creatiefkasteel.nl met uw retouraanvraag.
2. Vermeld uw ordernummer/ orderID in uw e-mail, anders kunnen wij uw retouraanvraag niet in behandeling nemen.
3. U ontvangt daarna van ons een retourformulier, die u ingevuld bij de retourzending in de doos sluit. Naast het retourformulier voegt u ook een kopie van de pakbon bij de retourzending toe. Hier staat uw ordernummer en bestelling op vermeld.

Praxis Webvoordeel streeft ernaar binnen 14 dagen na ontvangst van uw retourzending het tegoed terug te storten. Ongefrankeerde zendingen kunnen wij niet in ontvangst nemen.

 

Wat als ik ontevreden ben over een product?

We willen natuurlijk dat u tevreden bent met alles wat u bij Praxis Piepschuim letters koopt. Mocht een artikel onverhoopt niet aan uw verwachtingen voldoen, is er iets misgegaan met de bezorging of heeft u een klacht? Neem dan meteen contact met ons op. We helpen u graag en staan altijd voor uw klaar om het probleem zo snel mogelijk op te lossen! Neem dan contact op met onze klantenservice info@creatiefkasteel.nl of telefonisch: 0348-448766 op maandag tot en met vrijdag van 09:00-17:00 uur.